Manlig Maskulin Militär
Posted by on October 8th, 2004
Jag är ingen stor beundrare av militarism i största allmänhet. Visst, jag har ett typiskt manligt intresse för stridsvagnar, vapen och strid. Men jag är rätt säker på att de flesta män har det och att det är nåt slags genetiskt manligt drag. Jag är uppfostrad i en familj som skydde det militära och “stridspitt” är en benämning som inte kan användas på nån i min närmaste bekantskapskrets.
Ofta sitter jag och skummar igenom loggfilerna på min webserver. Nej, ni behöver inte tala om för mig vilket märkligt nöje det är - jag vet redan. Men det är lite fascinerande att se alla besökarna som rasar fram på min skärm.
Emellanåt får man sig ett gott skratt också, som t.ex. den loggning som jag kopierat in nedan:
wcs2-moffett.nipr.mil - - [08/Oct/2004:16:13:26 +0200] “GET /index.php?disp=stats HTTP/1.0″ 200 8057 “http://www.mature-hardy.info” “Internet Explorer 6.0″
Det här är bara en del av hela besöket som i själva verket är omkring 35 träffar långt. För er som inte är så insatta i terminologin så ska jag förklara. Första delen är den adress surfaren kommer från, sen datumet, sen vilken sida han begärde (och protokollet som användes), sen kommer hans referrer och sist kommer webläsaren han använde.
Vad en referrer är kräver lite extra förklaring eftersom det är en viktig del i varför detta är så festligt. Alla webläsare har en referrer, och enkelt förklarat så är det den sida som du var på innan du gick till den som du är på nu. Ofta plockar brandväggar bort denna i ett försök att bevara privata uppgifter, men i detta fall så finns den med.
Lägg märke också till adressen som surfaren kommer från, den slutar på .mil vilket betyder att den datorn tillhör USA’s militär. De är de enda som använder den domänen.
Kika sen på referrern som är näst sist. Mature-hardy.info? Jag har inte kollat på den, men baserat på hans övriga referrers så är det nog en ganska grov porrsite. Hans övriga referrers har namn som t.ex. “zoo-free-sex.perverted-dreams.com” eller “bestiality-xxx-porn.perverted-dreams.com”
Så frågan är då: sitter man i USA’s armé och surfar på sidor som pysslar med detta? Kanske, och isf så är det ju en pinsam grej.
Men i ärlighetens namn så tror jag bara att detta är en dator som är infekterad med en (eller flera) trojaner och som ingår i ett zombienät av datorer. Visserligen ändå pinsamt att USA’s militär har så dålig säkerhet, men inte lika komisk.
License
This work is published under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 2.5 Sweden License.






