Ett gammalt tangentbord

Jag köpte ett tangentbord. Tror det var omkring 2009 eller däromkring. Det var när jag investerade i en ny dator. Eller ja, mestadels ny. Tror jag behöll hårddiskarna men i övrigt var det en helt ny dator. Jag var trött på mitt dåvarande tangentbord, ett impulsköp något år tidigare som jag inte riktigt gillade och bestämde mig för att eftersom jag ändå köpte en ny dator, så kunde jag lika gärna köpa ett nytt tangentbord också.

Micke hade köpt ett visst tangentbord och jag hade testat det och gillade det, så jag köpte ett likadant. Det som jag tilltalades med var att det var väldigt tunt samt hade bakgrundsbelysta tangenter. Jag var trött på tjocka tangentbord och jag gillade idén med att kunna se tangenterna även om det var mörkt.

Det var ganska dyrt, jag tror jag betalade kanske 900 kronor för det. Det var ändå billigare än när Micke köpte det. Han hade betalat över tusenlappen vill jag minnas, och därför behandlade han det därefter. Om han flyttade det med sig så packade han ner det i originalkartongen. Jag var inte riktigt så försiktig, men å andra sidan tog det ganska många år innan det tangentbordet flyttade ut ur den lägenheten för första gången.

Tror jag använde det fram till 2017 nån gång. Då impulsköpte jag ett nytt tangentbord. Jag längtade efter mekaniska brytare och RGB-färger, men det visade sig att mitt impulsköp inte var så genomtänkt den här gången heller, och jag förpassade det en annan maskin, gjorde bättre research och köpte ett tangentbord jag fortfarande använder som huvudtangentbord.

Men vad hände med det jag köpte där, 2009 nån gång? Det fick stå lutat mot en vägg i ett år eller två, sen flyttades det ner i en förvaringslåda och jag tänkte inte så mycket mer på det förrän för några veckor sen när jag behövde ett tangentbord till nånting. Då fick det komma ut ur förvaringslådan och bli regelbundet använt igen.

Jag är dock inte speciellt försiktig med det nu, och det är ganska smutsigt och slitet, men det fungerar utmärkt och är fortfarande lika trevligt att skriva på som för mer än tio år sen. Även om min smak i tangentbord har skiftat och även om jag har förändrats och utvecklats så gillar jag kontinuiteten av att det här tangentbordet har funnit i mitt liv i nån egenskap i lite mer än tio år. Andra tangentbord från innan har försvunnit av olika orsaker, antingen har de blivit för smutsiga och krångliga att rengöra, eller så har de gått sönder.

Det är också intressant hur saker kan gå från att vara värdefulla och bli behandlade med omsorg, till att bli mer slitna och behandlas mer styvmoderligt, men ändå finns de kvar. Jag minns hur jag faktiskt var rätt noga med det här tangentbordet, rengjorde det regelbundet och blev irriterad och det var katthår eller annan smuts på det. Till skillnad från nu, det ser riktigt illa ut och jag bryr mig inte.

Men jag fick iaf skriva ett inlägg på det igen, det kändes bra. Tack för åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *